Lucka 13

lucka13

Glad Lucia! Visst är det skönt att vi snart går mot ljusare tider? Tills dess får vi tända många ljus i mörkret.

Idag tittar vi in hos Made in History som handlar om att återvinna och återanvända, och främst när det kommer till kläder.

Filippa, som jag har äran att ha som svägerska (som ni märker känner jag många vettiga personer som bloggar), går igång på att handla och sälja begagnat, ärva och låta andra ärva av henne. Mycket i min egen garderob kommer från denna donna, och mycket av det är köpt i andrahand.

Bloggen innehåller en del utstyrslar, klädkombinationer, tankar om konsumtion och den inre strid som kan bli när kläder är ett stort intresse. Och hon är en hejare på att hitta dyrare märkesplagg för ett par tior!

För några år sen gav Filippas sig själv ett halvårs köpstopp när det kom till “vanliga” butiker. Det tvingade henne att tänka om och att bli kreativ i sin egen garderob. Kanske sy om något plagg, kanske matcha annorlunda och lära sig att tänka rätt i en secondhandbutik. Jag inspirerades mycket av henne i det tänket och även om jag aldrig gett mig själv ett förbud att handla nytt är det sällan lockande längre.

Titta gärna in hos Filippa och se vad hon har att säga!

Här kan du läsa om min tanke med kalendern.

3 thoughts on “Lucka 13

Leave a Reply