Lucka 10

lucka10

Dags för ännu mer mat, tycker jag. Morotslandet är en av de första receptbloggarna jag stötte på när jag bestämde mig för att sluta äta kött. Jag som fortfarande äter mejeriprodukter byter ibland ut vissa ingredienser till sånt vi har hemma (som komjölk istället för växtmjölk och smör istället för margarin). Det gör man ju som man vill med.

Morotslandet är inte bara ett land med morötter utan innehåller mycket av varje, skulle jag vilja säga. Och ändå är de Hjärtliga Morotsfrallorna något av det godaste jag testat. Kalljästa över natten med dinkel, vete och morot. Mycket smart sätt om du vill ha nybakta frallor på morgonen men inte orkar röra ihop en deg och sen vänta på att den ska jäsa och gräddas.

Bloggaren skriver trevligt och verkar vara väldigt opretentiös. Det är ingen blogg jag läser varje dag (så ofta uppdateras den inte heller) men när jag behöver lite bra mat- och bakinspiration.

Här kan du läsa om min tanke med kalendern.

6 thoughts on “Lucka 10

  1. Linda i Berlin

    Hurra, en till blogg med veganmat. Tack för tipset! De hjärtliga morotsfrallorna låter jättegoda. Jag har en pågående fight här hemma : den tyska jästen vs. kylan i mitt kök så kalljästa är perfekt :)

    Reply

Leave a Reply