Husfadern

Husfadern är en rätt imponerande snubbe. För drygt två år sen startade han ett projekt där han bestämde sig för att undvika de vanliga mataffärerna och istället handla direkt från bonden, grönsaksodlaren, slaktaren. Ner till minsta lilla nöt, utan något fusk. Och det verkar gå bra för honom, eftersom att han har fortsatt med det. Att han bor i Stockholm är inget hinder, han hoppar på cykeln och tar sig ut till olika gårdar för att fylla på sitt förråd. Minst sagt imponerande!

husfadern1Printscreen på Husfaderns blogg.

Han senaste grej är en liten dispyt med Livsmedelsverket, skulle man väl kunna kalla det. Kanske har du läst om att opastöriserad mjölk kan komma att bli förbjuden på marknaden? Numera får bönder sälja mjölk i mindre skala till sina grannar och vänner, vilket kanske inte får fortsätta. Husfadern ifrågasätter detta och har startat en namninsamling för att förhindra att lagförslaget går igenom (hittills 2732 underskrifter). Läs gärna mer här om det hela, och skriv under här om du tycker det är viktigt med valfrihet, vare sig du själv handlar av en bonde eller ej, eller ens dricker mjölk.

Hursomhelst, visst är det härligt med folk som går hela vägen även i Mellanmjölks-Sverige (pun intended). Som bestämmer sig för något och kör på det även om det finns enklare vägar. Det tycker jag är respekt. Själv handlar jag alldeles för sällan hos lokala bönder och jordbrukare. Det känns svårt att komma igång, tycker jag. Eller vad säger ni? På min Instagram tipsar jag om olika #ekoappar och nu senast om Mathantverk där du via en karta kan söka upp vilka matproducenter som finns i närheten av dig. Rätt trevligt, det kan vara värt att kolla in ifall du vill börja handla mer hos småproducenterna i din närhet. Vill ni följa mig där så heter jag tildastrixochekofix

mathantverk

Printscreen på appen Mathantverk.

 

4 thoughts on “Husfadern

Leave a Reply