Om torrschampo

Ni vet de där dagarna då håret är lite för fett för att det ska vara snyggt, men tiden inte riktigt finns för att tvätta det? Idag var inte riktigt en sådan dag, för The Kiddo tyckte att det var morgon tjugo i sex, men jag hade ändå ingen lust att tvätta håret.

De dagarna tar jag till torrschampo!

Många konventionella torrschampon funkar jättebra, men innehåller uttorkande ingredienser som tex alkohol. Och det är ganska onödigt. Det är dessutom betydligt billigare att göra eget.

torrschampo-before arrowrot torrschampo-after

Det finns några olika varianter. Just nu funkar arrowrot allra bäst i mitt hår. Jag häller ut lite i ena handflatan och använder andra handen för att fördela jämnt i håret. Sen rufsar jag om tills överskottet faller ut. Klar!

Jag har även testat potatismjöl, finmixade havregryn och kakao, allas hår är olika så prova dig fram om du inte hittar rätt direkt. Det går även att göra en blandning av de olika om du skulle vilja. För mig fungerar havregryn helt okej, men arrowroten regerar! Finns bland kryddorna i en butik nära dig. Vi ses!

2 thoughts on “Om torrschampo

  1. Ellet

    Den ska jag komma ihåg. Tål inte vanligt torrschampoo och har välsignats med ett hår som ser vettigt ut i exakt en dag innan det blir eländigt.

    Reply

Leave a Reply