Bäst är att sparka av sig strumpor och skor

Mitt barn har mest återvunna kläder. Vi köper på second hand, loppisar och ärver från kusiner och vänner. Jag kanske har köpt mellan tio och tjugo nyproducerade plagg, och sen har vi förstås fått en hel del i present. Vi är tacksamma för allt vi får men är det handlat second hand känns det lite extra varmt i hjärtat tycker jag. Dels för att det finns så himla mycket bra begagnade kläder och då är det onödigt att köpa nytillverkat, men även för att många gifter försvunnit med alla tvättar. För visst är det tyvärr så att även barnkläder innehåller en massa skit. Sorgligt nog. Och det går inte att noja sig för allt, giftiga kemikalier stöter vi på överallt, men om man har intresset så kan man ju undvika det bäst det går. En får sätta sin egen gräns, det är min filosofi, och min gräns blir hårdare åtdragen ju äldre jag blir, men jag tycker ju att det är intressant och kul ;)

70tals2

Dessa coola byxor och söta pjucks inhandlades på en barn-second hand i vår lilla stad. Jag minns inte vad de kostade men kanske en tia för byxorna och två för skorna.

2 thoughts on “Bäst är att sparka av sig strumpor och skor

Leave a Reply