En cocktail utöver det vanliga

Jag vet inte ens om jag någon gång provat en räkcocktail, men de ser ju flådiga ut på alla bilder. Sen jag slutade med kött (ja från alla djur) känns det inte särskilt relevant att testa heller. Men ikväll ville jag i min ensamhet lyxa till det med något riktigt flådigt. I fruktfatet ser jag två grapefrukter och funderar på om jag orkar sitta och pilla loss fruktköttet med fruktsaften sprutandes i ögonen. Det är en sån frukt jag hatar att älska. Så god men så kladdig.

Så jag bestämde mig för att skala eländet, flå skinnet och stycka fruktköttet. Allt blir godare i ett martiniglas och så fick det bli! Några bitar pressade jag saften ur, blandade med saften ur 1 cm ingefära, ett kryddmått agavesirap och lite finhackad mynta.

cocktail2

cocktail1

Så vansinnigt gott! Vem behöver räkor? Nä, de kan få simma vidare bäst de vill!

Ps1: Det smakar alltså inte räka, det är väl färgen som gav mig den associationen. 

Ps2: Har ni hittat eko-grapefrukt någonstans? Berätta gärna vart isåfall!

 

4 thoughts on “En cocktail utöver det vanliga

 1. Nathalia

  Men du!!! Det där lät ju fruktansvärt gott! En sån ska jag lyxa till det med i dagarna. Vi har i princip jämt grapefrukt på källan ekobutik i bromma :)

  Reply
  1. Tilda Post author

   Tack! Vår ICA Kvantum har rätt dåligt utbud av ekologiskt frukt och grönt men jag ska spana efter det!

   Reply

Leave a Reply