Att mota förkylning i grind

Nu när hösten är här byts allt fler kaffekoppar ut mot te. Te, filtar och tända ljus – det är liksom själva essensen av soffmys under vinterhalvåret. För det mesta blir det te på ingefära, citron och eventuellt lite honung.

Både igår och idag har varit väldigt fina höstdagar och när lillen passade på att somna i vagnen på vägen från affären passade jag på att sätta mig på balkongen och koppla av en stund. Hög, klar luft, nästan vindstilla och en värmande sol. Till det ville jag varken ha kaffe eller te, utan ett glas kall dricka – fast med samma nyttigheter som i teet.

Så jag tog en bit skalad och finriven ingefära, hällde på en skvätt citronsaft och fyllde upp med vatten. I med ett par isbitar och njuuuut.

gingerlemon1

gingerlemon

Lättgjord njutardricka på ingefära och citron, lite lektyr och vårt vinda balkongbord.

Till kyliga kvällar gör du likadant fast med hett vatten och förslagsvis utan isbitar. Om du vill ha i honung så vänta gärna tills teet svalnat och är drickbart så försvinner inte honungens alla gottigheter.

Ni måste prova! Det är så nyttigt och gott och kanske slipper ni bli förkylda också!

Leave a Reply