Tildas rumpsalva

Medan barnet sov middag tidigare idag passade jag på att koka lite ny salva till små röda bebisrumpor.

Ungefärliga mått:

50 gram bivax
100 ml kallpressad rapsolja
40 ml kallpressad avokadoolja

rumpsalva

Avokadooljan är en fet och skyddande olja som stannar kvar länge på huden och återfuktar och mjukgör, vilket gör att den passar fint till känslig bebishud. Även rapsoljan passar bra till torr och irriterad hud och är en klassiker på eksemhud då den innehåller naturligt kortison. Ni kan alltså dissa miniderm och hydrokortison och allt vad det heter med den här rumpräddaren vid skötbordet! Bivaxet hjälper salvan att stanna kvar på huden och skyddar mot fukt och uttorkning.

En burk har jag redan gett bort till min granne som fick barn förra veckan. Ska bli spännande att höra vad hon tycker om den.

Har ni inte barn med röda rumpor eller barn överhuvudtaget funkar salvan fint på andra torra partier också.

Snart kommer ett inlägg om hur ni bäst rengör era verktyg efter en salvkokardag!

11 thoughts on “Tildas rumpsalva

  1. Tilda Post author

   Det borde fungera bra, jag har inte hört något annat! Tygblöjor är dessutom finfina på det sättet att rumpan luftas bättre och ofta inte behöver smörjas av den anledningen. Blir bebisen lite röd kan du smörja, låter hen lufttorka och sen sätta på en blöja.

   Reply
  2. Yael

   funkar utmärkt med tygblöjor! Fast för det mesta använde jag potatismjöl att pudra rumpan med. Funkar ännu bättre. Häll i en kryddburk med små hål och pudra rikligt!

   Reply
 1. Cissi

  Hej Tilda! Vilken fin blogg du har! Blir superinspirerad :) Vill verkligen sätta igång att göra mina egna salvor, men undrar vart du köper ingredienserna?

  Reply
  1. Tilda Post author

   Hej Cissi! Tack så hemskt mycket! Jag har precis satt ihop ett litet inlägg som svarar på din fråga, kolla gärna in det!

   Reply
 2. Johanna

  Hej!
  Åh den salva tror jag skulle vara perfekt till min lilla. Skulle man kunna få köpa en burk av dig?

  Mvh Johanna

  Reply
 3. Pingback: Barnsalva med ringblomsolja | Annies Enkla

Leave a Reply