Mustaschvax och Kokossalva

Då var det dags att koka ny salva igen, och eftersom att jag alltid vill testa nya saker blev det en ny variant även denna gång.

vaxsalva

Salvan är gjord på kokosolja, bivax och nattljusolja. Nattljusolja luktar inget vidare enligt mig men kokosoljan kamouflerar doften rätt bra. Härligt!

Jag använde 20 g bivax, 5 msk kokos och 1 msk nattljus. Annars gjorde jag precis som här.

Det blev en liten bonussalva också. Eller ett vax, snarare. Ett hårvax till mig och ett mustaschvax till min man. Det var rent experimenterande från min sida och jag kommer behöva mer stadga i nästa gång, jag tror faktiskt att jag ska ta och smälta ner och göra om. Det vet ni att man kan göra med “misslyckade” salvor va? Eteriska oljor kan förlora doft och egenskap vid upphettandet eftersom att de är flyktiga men det är bara att tillsätta mer.

vax

Till vaxet utgick jag från grundreceptet till salvan men minskade på mängden olja i förhållande till bivaxet.

10 g bivax
2 msk mandelolja
4 droppar cederträ eterisk olja (jag kunde absolut haft i mer!)

Cederträ är en lite manligare doft, och jag gillar ju när det doftar rustikt och mustigt. Vanilj och ros får jag lätt huvudvärk av. Jag smälte bivax och olja i vattenbad, tog av från värmen, rörde om tills temperaturen var nere på 50 grader och tillsatte den eteriska oljan. Sen fortsatte jag röra emellanåt efter att jag pytsat upp på burkar.

Min man och jag har bara precis testat det lite snabbt, men båda två eftersträvar som sagt mer stadga. Vad tror ni om att ha i lite socker nästa gång? Du kanske sitter inne på ett trevligt hårvaxrecept som du har lyckats med?

One thought on “Mustaschvax och Kokossalva

  1. Yael

    svårt det där med hårvax. Gjorde också till min man men han tyckte att det dels var för lite stadga och dels blev för glansigt. Han vill ha ett mer matt vax och det har jag inte lyckats få fram :)

    Reply

Leave a Reply