Rosenskrubb

När vi flyttade nu i sommar och blev med trädgård följde det med en rosenbuske av något slag. Den har jättefina rosa-röda kronblad och dessa har jag använt i dagens pyssleri.

Jag tog en liten näve färska kronblad och lika mycket torkade. Dessa mortlade jag med en halv deciliter strösocker.

rosenskrubb1

Sen hällde jag på lite kokosolja till önskad konsistens, ca 20 gram, och rörde runt. Det blev en tjusig rosa-lila skrubb som fick testas direkt.

rosenskrubb2

rosenskrubb3

In i duschen, tvätta hår och kropp med lera som vanligt, och sen skrubba in hela kroppen med denna väldoftande skrubb. Jag blev lite rosa i huden men det försvann när jag sköljde av mig.

Sen lät jag kroppen lufttorka och var len och go som mitt barns rumpa efteråt.

Eftersom att det blir en rivig skrubb med strösocker i bör du inte göra det alltför ofta, en gång i veckan max. Jag fick över och har till två eller tre duschar framöver. I en söt liten burk är det en perfekt gåva att ge bort. Och fort gick det att göra!

2 thoughts on “Rosenskrubb

 1. Hilda

  Den ser alldeles underbar ut! Lyckades du bra med att mortla färska rosenblad? Jag tycker ofta det kan vara svårt att få dem ordentligt mortlade …

  Reply
  1. Tilda Post author

   Det var ganska svårt att mortla de färska bladen ja. Jag gjorde så mycket jag orkade, hällde på sockret och mortlade lite till. Då gick det lättare!

   Reply

Leave a Reply