Ett läkande bad med epsomsalt

Nä vet ni vad! Nu är jag tillbaka igen.

Det har varit några veckor av sorterande, packande, flyttande och uppackande men nu är vi på plats i nya lyan. Jag kände att jag behövde lite paus från bloggandet under tiden, orken och lusten har inte riktigt varit med. Det sägs att en flytt är en av livets stora kriser, och det ligger nog en hel del i det.

Igår gav jag mig själv en dos välbefinnande genom att inviga vårt badkar (äntligen ett badkar!) och passade på att göra en liten spa-upplevelse av det. Spa mini-deluxe.

Mina eksem på vaderna har återvänt så jag ville ta hand om dem lite extra. I badvattnet hällde jag alltså ett badsalt jag gjorde på epsomsalt (bittersalt) och finmixade havregryn. Epsomsaltet består av magnesiumsulfat som förutom är en viktig mineral för kroppen mjukar upp torr hud. Havegryn är också mjukgörande och stillar klåda vilket gör det till en utmärkt ingrediens. Jag tog 2 msk epsomsalt, 3 msk havremjöl och så lite torkade rosenblad – mest för den lyxiga känslan. Jag hade även i en skvätt nattljusolja i badet, även det bra för eksem.

epsombad1

epsombad2

epsombad3

Mitt ansikte behövde också lite kärlek eftersom hyn reagerat på stress och sämre matvanor (det har blivit mycket mackor på sistone) genom att bryta ut i finnar, vara torr med en fet hinna. Jag hade en liten påse med rosa lera hemma som passar sig för torr och känslig hy. Den blandade jag med olivolja för att riktigt boosta mig själv, egentligen är oliv en alltför fet olja för mig. Både kropp, ansikte och själ mådde prima efter badet och jag fick nya krafter och tokmjuk hud.

Eftersom jag hållit mig ifrån er så länge bjuder jag på en (om ens) halvsmickrande bild. Jag inser nu i efterhand att om det passerat några grannar utanför hade jag troligen skrämt livet ur dem som jag såg ut. Men jag förblöder alltså inte ur huvudet, det är bara en oskyldig ansiktsmask.

rosalera

4 thoughts on “Ett läkande bad med epsomsalt

 1. Yael

  Hej fina! Vad bra med inspirerande tips. Jag har också epsomsalt liggandes som jag borde göra ngt av. Haha, va roligt du är: Jag förblöder alltså inte ur huvudet…. :) Jag har också fått en massa stressfinnar på sistone… ska nog ge dem en ansiktsmask ikväll.
  Kram!

  Reply
 2. Estelle

  Härlig lermaskbild! ;) Inte visste jag att rosa lera blev rödbrun när man använder den heller….
  Har du testat att tvätta ansiktet med lera förresten? Det sägs ju vara milt men ändå djuprengörande…
  Jag har bara testat med rassullera, men tyckte att huden kändes för stram/torr efteråt tyvärr…

  Reply
  1. Tilda Post author

   Jag tvättar ansiktet med lera lite nu och då. Eftersom att jag tvättar med rasullera så brukar jag ta lite av det och massera in i ansiktet. Brukar kännas väldigt skönt på min hy. Men ibland behövs en ordentlig ansiktsmask!

   Reply

Leave a Reply