Lampfixarkväll

Att pyssla är ju kul och häromdagen bestämde jag mig för att äntligen ta tag i lampskärmsstommen som jag köpt på loppis för en tia. Jag har gjort två andra lampskärmar av garn tidigare och den här gången ville jag göra den lite mer rustik. Det låg ett blodrött garnnystan i mina gömmor så jag satte igång! Här följer en liten bildserie om ni är nyfikna på hur jag gick till väga.lampshade1Börja med en stomme av valfri modell. Vissa modeller kräver vågrätt mönster, andra lodrätt, för att det ska kunna följa formen på stommen. lampshade2Knyt fast ett valritt garn i stommen.lampshade3Börja vira garnet. Eftersom att jag har en “dubbel kant” nertill på min skärm började jag med den.lampshade4Vira vira vira.lampshade5Vira lite till.lampshade6När du virat klart kanten nertill (om du har en sådan stomme) är det dags att täcka resten av lampskärmen. Fäst garnet där skärmen är som smalast, det underlättar mot slutet.lampshade7Vira garnet runt varenda stomme för att få garnet att fästa. Jag gillar när det är lite rum mellan raderna och låter garnet gå över respektive under varannan stomme. Svårt att förklara men ni förstår nog om ni testar. Vira hårt så blir skärmen så bra som möjligt. När du kommer till slutet är det lite klurigt eftersom att mellanrummet blir mindre och mindre så enklast är att kapa av garnet, så långt som du tror du behöver. Har du ett stort garnystan får du kanske inte igenom det annars. Sen fäster du garnet genom att knyta det.lampshade8Och såhär blev det slutliga resultatet. Lite rustikt och mysigt, tycker jag.

 

 

One thought on “Lampfixarkväll

Leave a Reply