Loppat var det här!

I veckan åkte jag och min fina vän Yael till Framtid i Helsingborg. Det är en sådan loppis som vid ena besöket inte har något av intresse, och vid andra hur mycket fint som helst. Den här gången blev det det senare!

Jag var på jakt efter lite småsaker eftersom att jag inte vill släpa hem nya möbler och stora prylar innan vi flyttat i sommar. Här får ni se några av de finaste skatterna.

framtid-1

Sovande skrutt och nyfyndad bricka.

framtid-2

 

framtid-3

 

framtid-4

Leksakståg och lyftkran i trä. Får stå och se fint ut på en hylla tills lillskrutten är stor nog att leka med dem.

framtid-5

 

framtid-6

Gamla böcker från slutet på 1800-talet och början på 1900-talet. Jag förälskar mig lätt i gamla böcker. Språket, de vackra illustrationerna, att de luktar lite unket och använt. Den röda boken från 1880 har Carl Larsson illustrerat. Synd på stearinspillet på framsidan, annars fint skick!

framtid-7

Kavatskor.

Inga tokiga priser heller. För skorna gav jag hela tio (tio!) riksdaler. Väldigt överkomligt.

4 thoughts on “Loppat var det här!

 1. Estelle

  Åh gamla fina böcker! :) Att du fick tag på såå pass gamla dessutom! :)
  Måste bara fråga hur det gått med Hallonfröoljan nu när du förmodligen har använt den en del?
  Så nyfiken! ;)

  Reply
  1. Tilda Post author

   Ja gamla böcker är fantastiska! Jag har en liten samling och min devis är ju äldre desto bättre, men de ska ju gärna vara vackra också :) Jag har använt hallonfröoljan ett tag nu ja och är i det stora hela nöjd! Jag brände mig lite lätt om axlarna häromdagen när jag var ute längre än planerat – då hade jag smort in mig på morgonen men hade nog behövt bättra på under dagen alternativt tagit på mig en blus för att skydda mig. Men! Jag vet hur illa det hade varit om jag inte hade smort in mig så det kan jag leva med :)

   Reply
 2. Estelle

  Minsann! :) Har du använt den i ansiktet också?
  Blandat den med något annat eller använt den ovanpå ansiktskräm i såfall?
  Den ska ju vara väldigt torr, eller hur har du upplevt den?

  Reply

Leave a Reply