Heja mamma!

Låt oss fira kvinnan som gav oss liv!

morsdag

I år ger jag bort ett par egengjorda produkter till mor och svärmor. Ceratet innehåller solskyddsfaktor och ni finner recept på här. För att göra kroppsskrubben har jag utgått från detta recept och lagt till kakao. Enklaste gåvan någonsin, och ni borde redan ha alla ingredienser hemma. Använd gärna en ren kakao utan onödiga tillsatser, en bra kakao behöver varken aromer, surhetsreglerande medel eller kaustiksoda(!) also known as natriumhydroxid (E524).

Eftersom att skrubben inte ska användas direkt har jag använt mig av torkad kaffesump, det är onödigt att få in vatten som riskerar att förstöra produkten i förtid. Går att använda så länge den ser och luktar bra!

Vill man inte göra eget eller köpa något färdigt finns det finfina presentkort att ge bort som gör nytta för någon annan. Hos Läkarmissionen kan man köpa en förlossning för en kvinna i Kongo eller Tanzania. Jag tror inte det finns någon mamma som inte önskar någon annan mamma att få föda på ett sterilt sjukhus med kompetent personal. 150 respektive 215 kronor kostar det.

Vad ska ni ge er kära mor på söndag?

 

One thought on “Heja mamma!

Leave a Reply