En viss sorts människor

Det finns en viss sorts människor som alltid har imponerat lite extra på mig. Jag talar om alla de som kan hålla liv i växter och dessutom lyckas få dem att se välmående ut. Själv har jag aldrig haft gröna fingrar, hur gärna jag än önskar. För ett hem är inget hem utan blomma och katt. Katt har vi redan, två stycken, men det var länge sen det stod en blomma i våra fönster. Är det inte vi som glömmer vattna så kan man vara säker på att katterna hjälper till att ta död på dem åt en. Så vi engagerar oss inte så mycket just nu. Är du en av dessa människor; släng hit dina bästa tips, jag vill också ha fönster belamrade med gröna ting!

Då och då köper vi hem färska örter som vi planterar om, och de brukar hålla ganska bra. All matlagning blir ju så mycket godare när man själv får plocka örterna. Och så doftar det gott.

basilika

Den här gången blev det en basilika och jag planterade den i en gammal tekanna. Jag hittade den på en loppis för ett par år sen och tyckte att den var cool, men eftersom att den är värdelös för sitt ändamål (läderhandtaget gör det stört omöjligt att hälla upp hett te utan att spilla) har den använts väldigt lite. Så nu får den agera kruka.

basilika-3

I botten hällde jag lite dekorationsstenar eftersom att jag inte hade så mycket jord hemma. Sen fick basilikan och den nya jorden samsas i kannan, i med lite växtnäring och så vatten förstås.

basilika-4

Nu står basilikan i köksfönstret ihop med Tristan <3

3 thoughts on “En viss sorts människor

 1. Estelle

  Tydligen har jag gröna fingrar, för det är sällsynt att någon växt dör hemma hos mig eller ser ful ut, men jag antar att jag är det helt naturligt, för jag är ingen påläst typ.
  Mina bästa tips är att inte vattna växterna mer än en gång i veckan om det inte är en växt/blomma som verkligen behöver det och eventuellt mer ibland om det är hett på sommaren.
  För att komma ihåg vattningen kan man ju sätta upp en “regel” att t.e.x. alltid vattna växterna på lördagar, har blivit så för mig! ;)
  Övervattning är en av de vanligaste orsakerna till fula växter/växter som dör skulle jag nog säga.

  Reply
 2. filippa

  åh vad fint! vi kanske ska tipsa andrea att göra så med sin värdelösa tekanna, haha ;)

  nu ska jag ge dig mitt tips. ett tips som kommer från en som har ÄNNU sämre gröna fingrar än du, men som också önskar. jag har nämligen kommit på knepet… håll i dig nu matilda… redo?…

  PLASTBLOMMOR!!!!!!!!!! Hurraaaa! IKEA har fina och bra och SIA Outlet här i stan har fina rosor, hihi

  Reply
 3. Elin

  Om du vattnar dem för sällan – ställ vattenkannan bredvid kattmaten – så kommer du ihåg att vattna! :)

  Reply

Leave a Reply