Konjac sponge

Trots att jag förespråkar så få produkter som möjligt så är det kul att ibland testa något nytt som inte går att göra själv. Speciellt när det är 100% naturligt och komposterbart.

Säg hej till konjacsvampen!

konjacsponge

Den består att fibrer från rötter från Amorphophallus Konjac som formats till en mjuk svamp. Den exfolierar huden väldigt milt och kan därför användas på alla hudtyper och även runt ögonen, varje dag.

Svampen ska blötläggas i en skål med vatten tills den är mättad och sen kramas ur tills det inte droppar från den.  Tvätta ansiktet och halsen med runda svepande rörelser. Den ska även ta bort vattenfast smink, och visst fick jag det att fungera, men det tog tiiiid och mascaran lämnade lite pandafläckar runt ögonen. Så jag fortsätter att tvätta bort ögonsmink men fuktad bomullsrondell och mandelolja, och sen konjacsvampen i övriga fejan. Jag har testat i tre veckor och än så länge tycker jag att huden känns mindre torr än när jag bara använder vatten. Jag behöver inte heller smörja med lika mycket olja, men det kan såklart vara årstiden också. Alla pormaskar har inte försvunnit men jag tror nog att de blivit mindre tydliga. Jag gillar den, och kommer troligen köpa den igen. Hurra för att jag snart har en kompost att slänga den i!

Här kan ni läsa mer på The Konjac Sponge Co!

Jag använder den den röda svampen som innehåller röd lera och passar känslig och torr hy. Sen finns det även för normal/fet hy och trött hy. Och även en till baby som jag nog ska testa nästa gång, både till min skrutt och till mig själv då den passar känslig eksemhy.

Tack till bästa Hilda som köpte med sig den från Köpenhamn. Och gillar ni min blogg borde ni kolla in hennes. Hon har skrivit betydligt längre än jag och har en fin samling tips och gör-det-själv-recept.

One thought on “Konjac sponge

  1. Yael

    Hej vännen! Tack för pratstunden häromdagen! Jag har en vit svamp, gillar den men glömmer bort den ibland. Nyfiken på den du har med lera. Kram!

    Reply

Leave a Reply