Adopt a bee – get honey for free!

I dagarna fick jag höra talas om en finfin grej som jag vill dela med mig av till dig!

Det är nämligen så att man kan adoptera bin runt Hässleholmstrakten och på så sätt vara med och hjälpa till med pollineringen av floran. Inte nog med att du gör en fantastisk insats för naturen, i slutet av sommaren får du även ta del av honungsskörden. Antingen kan du få en bikupa utplacerad i din trädgård eller så kan du köpa en plats i deras kupor om du inte har den möjligheten eller intresset.

adoptabee

Trehundra kronor kostar det att adoptera ett bi, då får du hemskickat ett andelskort som varar i ett år. I slutet av sommaren får du sen två stycken burkar närproducerad honung på 700 g var, vilket motsvarar ungefär hälften av pengarna du betalat in, resten av går till skötseln av bina. Perfekt present till mig som snart fyller år, hint hint ;)

Besök gärna adoptabee.se för mer information!

Bina är ju fantastiska varelser och utan dem skulle växtriket gå under då de står för två tredjedelar av all pollinering av vår gröna mat. Därför är det härligt att höra att EU förbjuder tidigare besprutningsmedel som dödat miljoner bin. Förbudet gäller i två år och sen ska det utvärderas. Låt oss hoppas att detta kommer hjälpa till så att bina får leva och fortsätta göra det de gör bäst – sprida pollen och skapa honung!

Om förbudet kan du läsa på Avaaz.org

 

One thought on “Adopt a bee – get honey for free!

Leave a Reply