Varför jag secondhandlar

Ibland köper även jag nya prylar och kläder, men jag försöker att begränsa handlandet av nytt. Här är några anledningar:

* Det går att hitta kul, annorlunda kläder/möbler/prylar, ofta skräddarsydda/hemgjorda

* Jag får utlopp för min kreativitet

* Tanken är att jag ska bli bättre på att sy om och färga om kläder som inte passar perfekt

* Det går att göra riktigt billiga kap. Mina favoriter i garderoben är inte de dyraste, snarare tvärtom. Å andra sidan har jag inget emot att betala lite extra för ett plagg eller en möbel som jag tycker riktigt mycket om och kommer kunna ha användning för länge. Hellre gedigen kvalitet än slit och släng från [infoga valfri billighetskedja]!

blitz1

* Har det hållit i ett par decennier kan det lika gärna hålla i ett par till

* Minimal miljöpåverkan till skillnad från det nyproducerade. Även ekologiskt tär på jordens resurser, men hellre det såklart!

* Det är kul med jakten på det där riktigt bra fyndet

* Min smak blir viktigast och inte vad butikerna pekar ut som snyggt just nu

* Slutligen det faktum att butikernas in-och-ut äcklar mig. Vad som är nytt idag är värt hälften så mycket om ett par månader. En mentalitet som inte är hållbar och som jag inte vill vara med och stödja!

Uppdatering: Och så går pengarna ofta till att hjälpa andra personer som har det sämre ställt. Det är fint det.

blitz2

Varför secondhandlar DU?!

One thought on “Varför jag secondhandlar

  1. filippa

    Älskar BILDERNA och TEXTEN! Och känner starkt att vi behöver ha en rolig photosession alltså! Hem med männen till barna så vi kan dra ut på fotoäventyyyyyyr!

    Ps. Jag secondhandlar av ungefär samma anledningar som du ;) Om du inte hade att det är billigare, så kan jag lägga till det! Har ju råd med kläder till hela familjen på det här viset :D

    Reply

Leave a Reply