Oatly iKaffe!

IMG_8063.JPG
Jag tycker att det är viktigt med en god kopp kaffe. Sällan dricker jag det bara för att det ska drickas, för att orka med, även om antalet koppar bryggkaffe blivit fler sen jag började studera. Sojamjölk funkar, men jag vill helst inte överkonsumera soja och föredrar det som köttsubstitut, och havremjölk skär sig ofta och smakar inget vidare. Mandelmjölk fungerar helt okej men är lite dyrare än både soja och havre. Men.

Sen jag upptäckte att Oatly kommit ut med en havremjölk framtagen för att användas i kaffet blev jag lite hoppfull igen. Den finns främst hos utvalda kaféer för att spana in mottagandet men ska även finnas på ett par matbutiker. När jag ändå var på City Gross i fredags tog jag svängen om den mjölkfria hyllan och tror ni inte att två paket iKaffe spanade upp på mig? Glädjen var stor och jag plockade på mig det ena.

Idag fick jag chansen att testa mjölken i mitt favoritkaffe från Eguale. Och den håller måttet. Det gör den verkligen. Den är lätt att skumma, den smakar visserligen en del havre i sig själv men inte i kaffet och dessutom skär den sig inte.

IMG_8062.JPG
Kan det vara så att detta är det bästa alternativet till komjölk? Ja, så kan det faktiskt vara! Har någon annan testat än? Vad tyckte ni? City Gross och Matrebellerna är de butikskedjor som kan ta in den, än så länge. Jag hoppas att det utvidgas snart!

8 thoughts on “Oatly iKaffe!

 1. Alexandra

  Hej,
  Måste tipsa om kokosmjölk givet den ekologiska. Det är de bästa ja haft i kaffe å slår både vanlig grädde och mjölk. Gärna med nån nypa kanel i. Mums!!

  Kram/Alexandra

  Reply
 2. Jenny

  Jag ska verkligen testa oatleys i kaffet! Brukar ha vanlig havremjölk men som vanligt skär den sig och mandel och soja är för söta för min smak. Tack för tipset! Ska sökas upp!

  Reply
  1. Tilda Post author

   Både soja och mandel finns osötad (även eko) men med det ville jag inte hindra dig från att leta upp iKaffe, för den är super :)

   Reply
 3. jennhart

  Jag älskar den och väntar tills den kommer ut på ICA/Hemköp då jag bor långt ifrån en City G. Vad fick du betala för den på City G. förresten?

  Reply
  1. Tilda Post author

   Jag glömde helt bort att svara på detta! 20 kronor tror jag att jag betalade på City Gross, men från och med nu (vecka 7) ska alla butiker kunna ta in den :)

   Reply

Leave a Reply