Nyttigare choklad

När jag tänker tillbaka på hur jag kunde kränga mjölkchokladkakor tills de stod mig i halsen känner jag ett lätt illamående. De senaste åren är det framför allt mörk choklad som gäller och sen jag börjat undvika mjölk blir det ytterligare lite svårare att slentrianmässigt stoppa ner en chokladkaka i varukorgen på väg till kassan.

Men det finns choklad som jag kan äta. Och den är ännu godare än vad jag förut stoppade i mig, både smakmässigt och vad den gör för kroppen.

Här är två nya favoriter, som jag köpt på Life. Finns även mjölkfri ekologisk choklad i vanliga mataffärer, leta lite i hyllorna eller fråga personalen.

IMG_7788.JPG

Cocoa är råchoklad med pekannötter. Råchoklad innebär att alla nyttigheter i chokladbönan har bevarats. Förutom kakaobönor innehåller den kokospalmsocker, kakaosmör, hasselnötter, pekannötter och bouborn-vanilj. Kokospalmsocker ska vara nyttigare än det vita raffinerade sockret. Allt innehåll är ekologiskt. Och smaken! Så mycket smak att ett par små bitar räcker även om jag utan tvekan hade kunnat äta upp allt eftersom den är så ljuvlig. Dyr och ganska liten, men så är jag en kvinna som föredrar kvalitet framför kvantitet. Hellre äter jag mindre och mer sällan än stora, billiga mängder som inte gör gott för mig.

Roo’bar Cacao nibs Almond innehåller som namnet antyder både bitar av kakaoböna och mandlar. Jag gillar nötter ihop med choklad, märks det? Innehåller bara dadlar, mandlar, kakaonibs och kakaopulver. Bara ekologiska och råa råvaror.

Vad har du för favorit när det kommer till chokladig njutning?

Leave a Reply