Kladdig chokladkaka med lakrits

Okej. Jag sa att det skulle dröja med sötsaksrecept ett tag framöver men den här kakan blev så väldans god och när jag fick frågan om recept på Instagram tyckte jag att det var lättare att lägga upp det här.

Jag har utgått från ett recept på mjölkfri.com som jag ändrat lite, bland annat genom att lägga till lakritspulver i smeten. Sirapen ger kakan en knäckig smak och ska man bjuda ägg- eller mjölkallergiker på något sött är den ett utmärkt alternativ. Eller om man gillar choklad och lakrits, helt enkelt.

20140611-214303-78183023.jpg

Du behöver:

125 g mjölkfritt margarin (eller smör)
2 msk ljus sirap
3 dl strösocker
3 msk lakritspulver
1 krm salt
3 dl mjöl
0,75 dl kakao
1,25 dl Oatly iMat
Ströbröd

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta den av från värmen och blanda i sirap och socker. Häll i lakritspulver, salt, kakao och mjöl och blanda. Rör till sist ner Oatly iMat och blanda noggrant till en jämn smet. Smöra och bröa en form, blanda gärna lite lakritspulver i ströbrödet. Ställ i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

Pudra gärna lite lakritspulver ovanpå kakan och servera ljummen eller kall, som den är eller till valfri glass eller grädde.

2 thoughts on “Kladdig chokladkaka med lakrits

  1. Annie

    Tack så mycket! Passar perfekt till oss med mjölkfritt, eftersom maken inte tål mjölkprotein. Får ta och testa detta i helgen! :)

    Reply

Leave a Reply