Den största hjärtegåvan

Glad alla hjärtans dag vänner!

valentines

Hoppas du får dela dagen med personer du tycker extra mycket om, vare sig du firar på något särskilt vis eller bara kommer ha en skön/avslappnad/rolig/tokig fredag! Det cirkulerar ju en hel del hjärtan just den här dagen, som för att påminna oss om att ta hand om varandra lite extra. Men oavsett om du planerar att ge bort hjärtformade kort och godisar eller inte finns det ett annat hjärta du borde överväga att ge bort.

Ditt eget.

Alldeles för många dör för att deras hjärta inte orkar längre. Det kunde varit din förälder. Alldeles för många dör för att de väntat för länge på en frisk lever. Det kunde varit en nära vän.

Efterfrågan på organ är stor, tillgången desto mindre. Men genom att registrera dig som donator av dina organ kan du rädda livet på någon annan. Och det är väl den största gåvan?

I högstadiet gjorde jag ett arbete om just donation, vilket grep tag i mig, och i flera år gick jag runt med donationskortet i min Filofax. Nu när vi lämnat pappersåldern (nåja) går det bra att registrera sig på nätet också – då riskerar du inte att din egen önskan ska bli åsidosatt på grund av att donationskortet glöms bort eller inte hittas.

Titta gärna in här, läs på lite och fundera på om du inte skulle ta och rädda någons liv den dagen du själv inte behöver dina livsviktiga organ.

Var rädda om er allesamman!

Kram!

6 thoughts on “Den största hjärtegåvan

 1. Anna-Carin

  Åh bra tips! Jag är anmäld. hjärtat liksom. Jag har jobbat lite på en hjärtmottagning, administrativt och det var en ögonöppnare. Hjärtat, ett av de där uberviktiga organen. Och VAD mycket som kan gå snett med det. Fy farao.

  Reply
  1. Tilda Post author

   Fantastiskt att höra! Måste ha varit mycket nyttigt (och säkert också jobbigt) att vara på plats på en sån avdelning.

   Reply

Leave a Reply