Men kära hjärtanes!

Om en vecka är den här. Högtiden vi älskar. Eller älskar att hata. Eller hatar att älsk… Ni förstår. Den 14:e februari väcker starka känslor varje år. Vi läser om huruvida det är rätt att företag producerar och säljer mängder med onödiga pluttinuttiga prylar för att vi ska kunna visa vår kärlek. För att inte tala om all choklad som säljs och äts. Och rosor. Kanske inte äts så mycket, visserligen.

Det går verkligen till överdrift, det tycker jag absolut. Men det är inte många högtider som inte tagits över av handeln. Julen. Påsken. Alla helgona (eller ja, Halloween som de flesta firar istället, numera). På midsommar är det väl inte så mycket prylar, mest dekorationer, och så mat förstås. Och Valborg? Jag kan inte komma på något (förutom alkohol!) som folk bränner pengar på där. Däremot sätts väldigt mycket annat i brand just den dagen. Pun mostly intended.

Så. Köp en ros om du menar det (men kanske ännu hellre en annan växt du vet att hen älskar), bjud på en fabulös middag om det är viktigt för er, och köp en (fairtrade!) chokladbit om det kan förgylla er stund tillsammans. Men framför allt: umgås och ha det bra ihop. Visa varandra kärlek och omtanke, oavsett om ni är ett par, gamla vänner eller nya bekanta.

badtryffel

Vill ni pyssla ihop något kärt till någon ni tycker inför Alla hjärtans dag tycker jag att ni ska prova på det här receptet på badtryfflar. Finns det inget badkar går tryffeln bra att använda som en massageolja, eller varför inte smörja in kroppen efter dusch.

 

2 thoughts on “Men kära hjärtanes!

 1. Madde

  Jag tror inte att jag skulle kunna låta bli att försöka äta de där badtryfflarna :( De ser så jäkla goda ut!

  Jag och min sambo köpte inget till varandra i julklapp i år (eller ja, förra året). Det var helt och hållet på grund av ekonomiska skäl, men det var ärligt talat sjukt skönt att inte behöva hetsa fram någon idé och köpa något bara för att. Nu till alla hjärtans dag tror jag inte att jag kommer få något köpt av honom (förutom möjligtvis typ choklad), men jag köpte en tröja som jag vet att han väldigt gärna vill ha, från en hemsida han väldigt gärna velat beställa från men inte gjorde för att han ville ha typ allt och inte kunde bestämma sig. Jag föredrar den grejen. Att man inte behöver köpa något bara-för-att, utan att helt enkelt ge något som betyder något. I det här fallet var det en köpe-grej, jag vet att han vill ha den och kommer tycka mycket om den. Men nästa gång det ska firas något kan det lika gärna vara en ordentlig massage eller en god middag och att diska allt efteråt. Oftast betyder ju det mycket mer än något man hittar i en butik.

  Reply
 2. Anna

  älskar själva iden med alla hjärtans dag i grunden, men hatar pressen. tycker som du att det ska var om att vara tillsammans, kanske sänka en slant till en typ röda korset och kanske ta en extra lyxig fika ihop.
  kramar anna

  Reply

Leave a Reply