Ströa å bröa

brodkanter

Barn kan få en vilja ge upp nästan vilja principer som helst. Och en del är kanske vettiga att lätta på, för husfridens skull.

Jag tröttnade på att lillskrutt bara åt det innersta av mackorna och kastade ner kanterna på golvet. Så jag började skära bort kanterna åt honom – det jag trodde att jag aldrig skulle gå med på. Sen tröttnade jag på att vi slängde så stora mängder bröd, i form av användbara kanter.

breadcrumbs

Då började jag mixa ner kanterna till ströbröd istället! Eftersom att brödet är hembakat vet jag att det inte innehåller något annat än mjöl, jäst, olja, vatten och salt. Inga onödiga tillsatser med andra ord. Nu har vi kvar av en öppnad kartong köpeströbröd, men när den är slut har vi gott om eget på lager. Och det blir bara mer och mer, vi har en (nåja, två) som är väldigt förtjust i mackor här hemma.

breadcrumbs

6 thoughts on “Ströa å bröa

 1. emmy

  Felix vägrar också kanter. Vad är det med det? Var får de det ifrån? Bra idé att göra ströbröd, även om jag nog är för envis för att skära bort kanterna åt honom… =)

  Reply
 2. Fiff

  Ja, det är himla bra att ta vara på bröd och göra skorpmjöl!
  Jag har mixat ner både glömda smörgåsrån och ett knäckebröd som jag inte tyckte var så gott ;-)

  Reply

Leave a Reply