I’m sorry ma’am, I don’t speak algebra

Imorgon börjar en ny tid, en ny era, i mitt liv. Jag ska bli student igen.

Jag har läst ett år foto här och ett år grafisk design där, men nu ska jag alltså tillbaka till skolbänken i den klassiska bemärkelsen. Flora&fauna, x&y, glosor&grammatik. Jag saknar ett par ämnen för att ta mig in på universitetet och ska alltså läsa lite på komvux i vår. Så får vi se vad det leder till. Men det ska bli intressant. Jag kan inte säga att jag ser fram emot matten men det ska göras, så är det bara.

matte
Detta är inte mitt modersmål.

Ibland tänker jag (med lite vemod och svart humor) att jag istället för ett sabbatsår har tagit ett sabbatsdecennium – men så rycker jag upp mig och säger åt mig själv att jag fått uppleva så väldigt mycket annat under dessa snart tio år sen studenten. Och jag må inte ha en lång och fin utbildning i ryggsäcken, men jag är glad att jag åtminstone nu har en plan för den närmaste framtiden istället för att vänta tio år till med att ta tag i saken.
Ni får heja på, så ska det nog gå bra, tror ni inte det?

15 thoughts on “I’m sorry ma’am, I don’t speak algebra

 1. Madde

  Det är aldrig för sent att börja studera igen! På utbildningen där jag går är det flera som är över 30 – vissa av dem närmare 40. Det är ju ingen mening med att börja studera något när man heller inte kan gå in för det. För mig tog det flera år att bli klar med att få högskolebehörighet efter gymnasiet för att jag inte kände någon motivation, men när jag väl kom på vad jag ville läsa så gick det undan. Finns ingen bättre morot för studerandet :)

  Nu har förresten läppceratet kommit! Båda mina läppcerat har precis tagit slut, så det var verkligen välbehövligt. Jag har inte hunnit testa det så länge än, men det verkar fungera finfint. Tack så mycket! :)

  Reply
  1. Tilda Post author

   Nej det är ju inte det! Jag vet ju om det och börjar nog snart förstå det också ;) Men det är lustigt när en åtta år yngre (?) person berättar att det har länge sen hen studerade. Men, jag må vara tant på flera områden, men inte när det kommer till åldern iaf ;)
   Kul att ceratet kom fram och att du behövde ett! Hoppas du trivs med det :)

   Reply
 2. Sara

  Det kommer gå bra, bara man är motiverad (kan vara sjukt svårt ibland). Vad är det för spännande du tänkte läsa på universitetet sen?

  Reply
 3. Sprulliutt

  Jag läste in Matte C förra året för att kunna komma in på min drömutbildning. Lite segt i starten blev det, då jag läste Matte B för mer än 15 år sedan.
  I alla fall hade mitt komvux licens för matematikvideo.se som jag verkligen kan rekommendera. De har även gett ut en spelliknande app för ekvationer som hette SolveForX. Kanske har dom gjort fler nu.
  Appen hjälpte mig friska upp minnet och instruktionsvideorna på sajten var ett jättebra komplement till den lilla undervisning som gavs. Finns säkert fler liknande sajter, men denna var super.
  Det fanns pedagogiska videos för all gymnasiematte och möjlighet att ställa frågor.

  Reply
  1. Tilda Post author

   Vet du, det har faktiskt gått över förväntan, underbart! Tack för tipset, jag ska kolla in det när svårighetsgraden ökar!

   Reply
 4. Hanan

  Heja TILDA,

  VILKEN FANTASTISK fin blogg du har. Har inte haft tid att titta igenom den. Nu så, tusen tack för länken och väldigt intressanta tips och trix måste jag säga. Det är aldrig för sent att börja plugga, så kämpa på! Är själv sugen på att börja plugga nåt. Men har inte tid på grund av ansvaret på företaget och spring med barnen. Om du redan vet vad du vill bli när du blir “stor” så kommer det här bli peace of cake! Håller tummarna.

  Reply
  1. Tilda Post author

   Tack Hanan, vad glad du gör mig! Jag har en plan på vad jag vill, ja, så det är bara att köra på nu! Än så länge har jag inte stött på några större svårigheter även om det säkert kommer bli kämpigt så småningom. Tack för uppmuntran :D

   Reply

Leave a Reply