Tänd ett ljus för allt du tror på

God fortsättning ! Har du haft en skön jul?

Dessa dagar blev inte riktigt som väntat, jag hade svårt att komma i stämning vilket kändes trist. Men det kommer förhoppningsvis fler jular.

Några av klapparna jag och familjen gav bort var egengjorda, några secondhandlade och några helt nya. Exempel på egengjort är dessa ljusen.

ljus1

ljus2Fotona är tagna med telefonen, därav kvaliteten.

Jag smälte ljusstumpar med några helt nya ljus (hälften vet jag var stearin, de andra köpte jag för 5 år sen och kan lika gärna vara paraffin, men de ska ju användas upp de med). Jag hade även i lite bivax för doftens skull, men inte för mycket då jag inte ville slösa på mitt bivax. Det gula ljuset är gult för att jag haft i vita och orange ljusstumpar, helt enkelt.

Sen gjöt jag ljusen i olika formar, konservburkar, glasburkar och tomma mjölkkartonger. Ett av ljusen hade jag kaffebönor i och så knöt jag fina band runt när de stelnat. Tänk på att använda rätt sorts veke när du gjuter eller stöper ljus. Till dessa bredare ljus har jag haft veke nummer 15 från Panduro Hobby. De ska även funka till rullade bivaxljus.

Brukar du gjuta ljus till dig själv eller för att ge bort? Har du några tips att dela med dig av?

 

4 thoughts on “Tänd ett ljus för allt du tror på

 1. filippa

  Vad fina! Jag visste inte att du gjort ljus, men jag gissar då att det mamma fick var från dig :) Kul! Jag ska nog också prova nån gång, blev ju himla fint alltså!!
  Du får lägga upp det du gav till mig också, för var ju FINT! Och det barnen fick ;) Ja, allt!
  Kram!

  Reply
  1. Tilda Post author

   Ja de två ljusen hon fick var från oss ;) När du provar, se till att använda kastrull och verktyg som du inte har till något annat, stearin går inte att diska bort :) Inlägg om det kommer, kan inte lägga upp det riktigt än dock, av olika orsaker ;) Kram!

   Reply

Leave a Reply