Det blir en jul hemma

Nu är det inte många dagar kvar till julafton och sista luckan i årets kalender, hörrni! Tack för att ni hängt med såhär länge och för den fina feedbacken. När julfirandet är över kommer jag att sammanställa alla bloggtips i ett enda stort fett inlägg, vad tror du om det?

I förrgår fick jag lite panik kan jag ärligt erkänna. Inte med de klassiska “måstena” som ska hinnas med. Men vi har haft ett sjukt barn i över en vecka vilket har gjort att vi halkat efter i planeringen. Vi hade hunnit med allt inför avresa om vi bara bockat av listan i tur och ordning och inte chillat alls, men så blev min man sjuk i torsdags också. Så min hjärna gick på högvarv och jag gav mig själv panik. Dessutom börjar jag känna mig lite förkylningsmör själv i kroppen.

hejmittvinterland1

hejmittvinterland2

Vintern för tre år sen, efter farfars begravning.

Så istället för att dra till fjälls idag som planerat tog vi det tradiga beslutet att stanna hemma istället. Skulle vi alla vara sjuka skulle det ändå bara bli jobbigt att resa långt. Speciellt för min man som hade tvingats köra själv. Och så allt som skulle förberedas med tvätt, packning, matsäck, presentinslagning… Jag fick kortslutning i hjärnan i torsdags av tanken på att jaga jullugnet med att vada igenom några dagar i komplett kaos och ångest. Så, istället för att spendera ledigheten med min familj i fjällen kommer vi umgås med min mans familj och de släktingarna som bor i närheten. Om vi får vara friska, det vill säga.

Och även om det är tråkigt att resan blir inställd så var det nog det klokaste vi kunde göra just nu. Jag känner mig lugnare i själen och efter en stressig och allmänt jobbig höst behöver vi varva ner så gott vi kan och välkomna ett nytt, bättre 2014.

Leave a Reply