Lucka 18

lucka18

Dagens bloggare är ytterligare en som knappast behöver någon presentation. Det är, om inte den, så en av de mest kända bloggarna i Sverige och även om är du inte läser bloggen har du säkert hört talas om henne. Så detta kanske inte hör till tipsen om nya bloggar för er att börja följa men jag tycker ändå att den förtjänar sin lucka.

UnderbaraClara började blogga för snart åtta år sen och jag har väl läst bloggen i fyra kanske. Hon har skrivit mycket om sorg, glädje, pyssel, återvinning och återanvändning, självförsörjning, miljöfrågor som gifter i hemmet, feminism, tro, matlagning och så väldigt mycket mer. Genom bloggen har hon byggt upp en egen värld, UnderbaraClaras Värld, sitt produktionsföretag. Förutom att blogga skriver hon böcker, gör reportage, spanar för Gokväll i TV4, håller föredrag om att vara sin egen, främst utifrån sig själv som kvinna i en värld där majoriteten är män i kostym. Hon kombinerar många olika saker och säger att det är så hon jobbar som bäst.

Läser man bara de glada, framgångsrika inläggen och artiklarna om henne är det lätt att tro att Clara är en person som kan klara av allt, på ett sånt där jobbigt sätt. Men ju mer man läser desto tydligare tycker jag att det blir att bloggen inte bara handlar om det.

Jag läser bloggen för att Clara har många vettiga åsikter och är bra på att förmedla dessa på ett tydligt sätt, och hon är inte rädd för att ryta ifrån när något är helt galet. Det är befriande att se hur någon som gått igenom så mycket mörker har tagit sig ur det och mår så bra och klarat av så mycket. Jag läser också bloggen för inspiration för det är Clara väldigt bra på. Inspiration vad gäller hållbart tänkande, miljö, pyssel, feminism och allt vad det kan vara.

Vad tycker du om UnderbaraClara?

Här kan du läsa om min tanke med kalendern.

4 thoughts on “Lucka 18

  1. Emma

    Jag uppskattar Clara massor jag med! Hon är en stor inspiration och jag gillar mest hennes inlägg gällande olika debatter eller åsikter av annat slag. Jag började följa för pysslet, recepten och den biten men nu skummar jag mest de inläggen och vill läsa från kategorin “ryter ifrån”.

    Reply
  2. Hanna Li

    Tja, jag har tittat på hennes blogg några gånger genom åren, tänkt att jag borde ge den en chans eftersom den blivit så stor. Men jag fastnar aldrig för den, trots att den liksom har alla rätta attribut och behandlar ämnen som jag borde tilltalas av.

    Reply

Leave a Reply