Lucka 16

lucka16

Ny vecka, näst sista på detta året. Idag vill jag tipsa om någon som kan det här med att skapa konst av bakverk. Det är ju snart nytt år, då betyder väl fjolårets “synder” inget – eller det är inte så det funkar? ;)

Johannas Tårtor är som det låter en blogg och ett företag som sysslar med tårtor och andra bakverk. Johanna är grymt duktig och har många läckra skapelser i sin portfolio. Hon jobbar mycket med att modellera med sugerpaste, gumpaste och allt vad det heter. Ni måste kolla in henne om ni inte redan gjort det. En av mina favoriter är en containertårta vilket låter helt absurt.

Nu i december har hon haft en följetong på hur du skapar din egen julkrubba i sockerpasta. Supersöta figurer. No pun intended.

Själv har jag inte vågat mig på den här sortens konst, men kanske en vacker dag så. Än så länge nöjer jag mig med att njuta av hur fint andra får till det.

Ha en god måndag nu, själv ska jag kurera sonen och injicera mig själv med c-vitamin för att slippa bli sjuk inför julledigheten och allt kul den medför i år.

Här kan du läsa om min tanke med kalendern.

3 thoughts on “Lucka 16

 1. Emma

  Jag följer Johanna på instagram, det värsta är att ingen “vanlig tårta” duger längre! Beställde konditoritårta till treårskalaset och började nästan gråta när jag öppnade kartongen hemma! Snacka om slöseri med pengar…

  Reply
  1. Tilda Post author

   Ja det är ju tråkigt om det blir så! Själv tycker jag att en vanlig gräddtårta full med bär eller en fransk chokladtårta är minst lika vacker och framför allt gott (sugerpaste är ju väldigt sött och jag är inte mycket för sött). Men hantverket är häftigt!

   Reply
 2. Madde

  Jag kan väl göra hyfsat goda tårtor, däremot blir de inte särskilt vackra. Ens simpla, vanliga gräddtårtor. Hur man kan göra sådana fantastiska skapelser kommer jag nog aldrig riktigt förstå mig på :O

  Reply

Leave a Reply