Monthly Archives: March 2015

Nära barn

narabarn1

Nära barn är en annorlunda tidning för föräldrar – en tidning utifrån barnens perspektiv, som uppmuntrar till relationer och närvaro, som lyfter upp mångfalden och som inte hetsar till konsumtion. En tidning i min smak.

narabarn2

narabarn3

Nytt för den här gången är att jag har börjat skriva för den: en artikel per nummer med fokus på gör-det-själv med naturliga medel. I detta nummer handlar det om vårtecken.

Nära barn kan du köpa på flertalet Pressbyråer och vissa andra butiker – enklast är att kika på tidningens hemsida så hittar ni återförsäljare. Eller ännu enklare: börja prenumerera så vet du att du inte missar några nummer. Tidningen ges ut fyra gånger per år.

Pronto pluggpasta

När jag sitter hemma och pluggar vill jag att lunchen ska gå snabbt att fixa. Helst äter jag rester men om det inte finns några är en enkel pastarätt att föredra. Jag använder glutenfri pasta, men ta det som passar dig.

(null)

Koka upp lättsaltat vatten i två kastruller. I den ena häller du pastan och i den andra haricot vertes och broccoli i mindre buskar. Koka allt al dente och häll av vattnet. Blanda lite olja i grönsakerna, gärna rapsolja med citronsmak, och ha på lite örtsalt och torkade örter. Lite olivolja på pastan är gott, och så klibbar den inte ihop.

Häll upp i en djup tallrik och toppa med kronärtskockor och bitar av paprika. Snabbt och smaskigt!